Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Απολογισμός Α΄ γύρου

Το τέλος του Α' γύρου του πρωταθλήματος μας βρίσκει στην τέταρτη θέση,  κατατάσσοντάς μας στις 4 ομάδες που ακόμη μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη και την πρώτη θέση, η οποία δεν αποτελεί στόχο αλλά ανταμοιβή, εφόσον βέβαια βελτιώσουμε περισσότερο την επίδοσή μας, μειώσουμε τα λάθη απειρίας ή άγχους και διεκδικήσουμε κάθε παιχνίδι με την αγωνιστικότητα και το πάθος που πιστεύω χαρακτηρίζει την ομάδα μας. Οι ομάδες που βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αλλά και εμείς στην τέταρτη, έχουν από δύο ήττες, επομένως τα πράγματα είναι ακόμη πολύ ευμετάβλητα.Τίποτα δεν έχει καθορισθεί και ούτε τελειώσει. Σημασία έχει να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα και αυτό να είναι αποτέλεσμα ατομικής και ομαδικής προσπάθειας.  
Δουλεύουμε στην προπόνηση η κάθε μια τις αδυναμίες της ώστε στον απολογισμό στο τέλος του πρωταθλήματος, πέρα από τις πλάκες, και τις καλές στιγμές που έχουμε με τις συμπαίκτριες, τον προπονητή και τη διοίκηση και όσους στηρίζουν τον Αστέρα (γιατί είναι άτομα που βλέπουμε τουλάχιστον 2-2.30 ώρες την ημέρα) να έχουμε ένα κίνητρο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και την επόμενη χρονιά. Όταν αφιερώνεις 2-2.30 ώρες (συν το πήγαινε-έλα στο γήπεδο, συν τα ταξίδια στη Κρήτη, συν τα βίντεο κλπ) θα ήταν χαζό να μην επιζητούμε βελτίωση ατομική αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Κανείς μας δεν είναι αργόσχολος και κανείς δεν θέλει να χάνει τόσο χρόνο από την καθημερινότητα, ούτε να κάνει τόσες θυσίες χωρίς αποτέλεσμα. Πόσες ομάδες έχουν καλές μονάδες, οι οποίες δεν δένουν μεταξύ τους? Και πόσες ομάδες είναι δεμένες, γνωρίζει ο κάθε παίκτης αλλά και ο προπονητής τις αδυναμίες του άλλου, ξέρει ο ένας πως να στηρίξει τον άλλον, πως να τον βοηθήσει, πως να τον βγάλει από μια δύσκολη θέση μέσα στον αγώνα, πότε και πως να τον συμβουλέψει? Ποιά από τις δύο κερδίζει σε έναν αγώνα?Συνήθως, η δεύτερη.
Ο απολογισμός του Α' γύρου μας λέει ότι η ομάδα μας, όπως φάνηκε και από παιχνίδι σε παιχνίδι, έχει βρει έναν ρυθμό, προσπαθεί να σταθεροποιήσει κάποια πράγματα, τα οποία δουλεύει στην προπόνηση και τα έχει καταφέρει σε αρκετό βαθμό, παίζει καλύτερα είτε ατομικά η κάθε παίκτρια, είτε όλη ομάδα, και επομένως αυτό σημαίνει ότι μάλλον πάμε καλά :-) Θέλουμε ακόμη πολύ δουλειά αλλά τουλάχιστον έχουμε κάνει βήματα, έχουμε αποδείξει στους εαυτούς μας κυρίως ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, και αν γίνεται μια φορά γιατί να μην παίζουμε πάντα καλά?Και αυτός είναι ο στόχος μας.
Όλα αυτά ισχύουν και για τον προπονητή και για τη διοίκηση και τους παράγοντες, ποιός προπονητής ή παράγοντας θα ερχόταν σε κάθε προπόνηση με όρεξη να κάνει κάτι αν η ομάδα ήταν στάσιμη? Ποιοι φίλαθλοι, θα έρχονταν σε κάθε παιχνίδι και θα μας έλεγαν μπράβο ακόμη και στις ήττες, εάν δεν προσπαθούσαμε?
Οπότε Αστέρα, keep walking, το βόλευ είναι ένα παιχνίδι όπως λέει η Νικόλ (Ζαχαρέα), το χαιρόμαστε και προσπαθούμε για το καλύτερο.
Καλή αρχή στον Β΄ γύρο του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα μας υποδέχεται τον Ιωνικό Ν.Φιλαδέλφειας στο κλειστό του Αγ. Δημητρίου  στις 2/2/2013 στις 18.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου